Bretoense langoustine met wortel, sinaasappel, komijn en kardemom

  • Moeilijkheid

dikke wortelen

1 dl Japanse rijstazijn

1 dl water

100 g suiker

100 g geëminceerde wortel

hoeveboter

komijn

grof zout

scheutje room

0,5 g saffraan

100 g druivenpitolie

4 grote langoustines (formaat 2/3)

kardemom

coulis van abrikoos

crème van sinaasappelschil

Snij uit de wortelen ronde schijfjes met een diameter van 3 cm.

Maak een infusie van de rijstazijn, het water en de suiker en laat de schijfjes erin marineren.

Snij uit de wortelen staafjes van 11 cm lang en 4 cm breed. Smoor ze gaar in hoeveboter en hou warm, kruid met specerijen en komijn.

Snij de helft van de wortelparures in grove stukken. Kook ze gaar, maal fijn, voeg een scheutje room toe, breng op smaak en hou warm.

Vermaal de andere helft van de wortelparures, voeg de saffraan toe, zet onder met de druivenpitolie, verwarm tot 65°C en laat trekken.

Pel de langoustines, bak ze langs één zijde kort aan. Zorg dat ze mooi glazig blijven, kruid met grof zout en kardemom.

Serveer met coulis van abrikoos en crème van sinaasappelschil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content