Bread-butter pudding

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes :

12 korstloze sneden wit brood

55 g ongezouten boter

1/2 theelepel kaneel

200 g rozijnen of krenten

4 losgeklopte eieren

2,25 dl melk

4,75 dl room

170 g strooisuiker

1 theelepel vanille-essence

zout

kristalsuiker

Het brood met boter insmeren. 4 sneden brood met de boterkant naar onder plaatsen in een rechthoekige vorm van 20 bij 20 cm met 5 cm hoge randen. Bestrooi het brood met de helft van de kaneel en de helft van de rozijnen. Leg een andere laag boterhammen met de boterkant naar boven over de rozijnen en strooi er de rest van de kaneel en rozijnen over. Dek af met de rest van het brood, met de boterkant naar onder.

Meng eieren, melk, room, vanille-essence en een snuifje zout in een kom. Giet het beslag via een zeef over de broodtaart. Bestrooi de bovenkant met kristalsuiker. Dek de vorm af en laat alles minstens een uur rusten op een koele plaats. Doe de vorm in een warmwaterbad (het water komt tot de halve hoogte van de vorm) en zet alles 1 uur in een voorverwarmde oven van 150. De pudding verwijderen wanneer de bovenkant krokant en goudkleurig is.

Bread-butter pudding wordt opgediend met een kom opgeklopte room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content