Voor 4:
1,5 kg ontbeende lamsschouder
4 eetlepels olie
2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
75 cl artisanale geuze
een kruidentuiltje
8 kroppen witloof
4 wortelen
250 g raapjes
500 g aardappelen
150 g kleine uitjes
250 g spruitjes
50 g boter
2 eetlepels suiker
peper
zout
Snijd het lamsvlees in vrij grote stukken. Bak ze aan alle kanten aan in de hete olie in een grote stoofpan met een dikke bodem. Kruid met peper en zout. Schep het vlees uit de pan. Fruit de grofgehakte uien en het knoflook in de vetstof. Voeg het vlees toe en bestrooi met de bloem. Overgiet met het bier. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat ze zachtjes sudderen gedurende twee uur met het deksel op de pan.
Haal de kern uit het witloof en snijd elke krop in de lengte door. Schil de wortelen en uitjes. Schil en snijd de aardappelen en raapjes in stukken. Blancheer de spruitjes 2 min. in gezouten water. Laat de boter zachtjes smelten in een pan en roer er de suiker door. Voeg raapjes, uitjes en witloof toe en laat karamelliseren. Voeg één uur voor het einde van de bereidingstijd alle groenten toe behalve de spruitjes. Laat die 5 minuten meegaren op het einde. Kruid bij met peper en zout en verdeel over diepe borden. Versier met gehakte peterselie en ev. blaadjes salie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier