Bouquet des Moines met wintertruffel, geserveerd als crème brulée

Voor 4:

Voor 4:

2 Belgische kaasjes Bouquet des Moines,

1 zwarte truffel (Tuber melanosporum, facultatief)

4 el calvados

4 kl bruine suiker

gemengde sla met verse kruiden

truffelolie

Snij de kaasjes doormidden en steek stukjes truffel in de halve kaasjes. Marineer ze minstens 1 uur in de calvados. Haal de kaasjes uit de calvados en zet ze met de snijkant naar boven. Bestrooi met bruine suiker en zet in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat de kaas de warmte opnemen. Haal de kaas uit de oven en karameliseer de suiker met een bunzenbrander (men kan de suiker ook onder de grill karameliseren). Meng wat truffelolie (een scheutje of enkele druppels, naargelang van de sterkte) met de calvadosmarinade tot een vinaigrette.

Meng de sla en de kruiden. Schik de slamix met de warme kaas op borden en werk af met vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content