Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels witte selderij
  • 2 pastinaken
  • 3-4 stuks wortelpeterselie
  • 1 aardappel
  • 2 rapen
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • tijm
  • een snuifje saffraan (optie)
  • 4-6 eieren
  • 3 el azijn
  • peper en zout

Schil de groenten en snij ze indien nodig in de lengte in tweeën, in vieren of in parten. Doe de groenten in een grote pan en zet onder met bouillon. Kruid licht met zout en voeg tijm en eventueel de saffraan toe.

Pocheer de eieren één voor één in een kleine pan met kokend water waaraan de azijn werd toegevoegd. Maak met een garde een draaikolkje in het water alvorens elk ei toe te voegen. Lepel de bouillon in diepe borden en leg voorzichtig een gepocheerd ei in elk bord.

Werk af met een draai van de pepermolen en kruid eventueel bij met zout.

Schil de groenten en snij ze indien nodig in de lengte in tweeën, in vieren of in parten. Doe de groenten in een grote pan en zet onder met bouillon. Kruid licht met zout en voeg tijm en eventueel de saffraan toe. Pocheer de eieren één voor één in een kleine pan met kokend water waaraan de azijn werd toegevoegd. Maak met een garde een draaikolkje in het water alvorens elk ei toe te voegen. Lepel de bouillon in diepe borden en leg voorzichtig een gepocheerd ei in elk bord. Werk af met een draai van de pepermolen en kruid eventueel bij met zout.