Bouillon van aardappelen met zalm

10-06-2011, 13:56
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:05
Voor 4:
Voor 4:
300 g zalmfilet (in het vel)
4 middelmatige vastkokende aardappelen
1/2 l gevogeltebouillon
3 takjes verse tijm
grof zout
verse dille
Leg de zalmfilet op een schotel en bedek met ong. 1 cm grof zout. Haal na 30 tot 40 min. het zout weg en spoel. Dep goed droog en verdeel in 4 stukken. Schil intussen de aardappelen en verdeel ze in schijven van 7 tot 8 mm dik. Zet ze net onder in de bouillon met de tijm en kook ze. Haal daarna de tijm weg en leg er de zalm 1 tot 2 min. bovenop, zodat hij tegelijk gekookt en toch niet volledig gaar is. Dien op in een diep bord met plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier