Bouillon van aardappelen met rauwe sjalot, gepocheerd ei en zeebrugse garnalen

  • Moeilijkheid

Bouillon van aardappelen met rauwe sjalot, gepocheerd ei en zeebrugse garnalen
© © Tony Le Duc

Voor 4:

4 eieren

20-tal uiringen

melk, bloem

200 g handgepelde garnalen

Voor de peterseliecoulis:

1,5 dl olijfolie

1/2 bos platte peterselie

1/2 teen knoflook

10 blaadjes basilicum

1/2 groene peper

Voor de bouillon:

1 kg bloemig kokende aardappelen

2 dl blanke fond

200 g boter

4 fijngehakte sjalotten

peper en zout

nootmuskaat

Mix de ingrediënten voor de peterseliecoulis tot een dikke saus. Zet apart en laat rusten. Maak de bouillon: zet de geschilde aardappelen op in de blanke fond en kook gaar. Draai door een roerzeef. Smelt de boter en laat even bruinen en doe bij de bouillon, samen met de fijngehakte sjalot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Pocheer de eieren in water met azijn, laat uitlekken. Wentel de uiringen eerst in melk en daarna in bloem. Fruit ze in frituurolie, laat uitlekken.

Verdeel de soep in de borden, leg het ei in het midden, lepel de coulis rondom. Bestrooi met garnalen en werk af met de uiringen.

Combinatie: dit is de meest volle en aardse bereiding van de vier, met een breed maar ingehouden karakter. Voor breedte zorgt de bouillon op zich, de aardappelen en de erin verwerkte hete boter. De mineralige toets van de garnalen verfrist, de ‘jonge’ trek komt van de groene coulis. De champagne is de grootste all-rounder van de vier. De zuren zijn vrij zacht, de dosage is vrij hoog, wat een algehele ronde indruk geeft, zonder echter de fraîcheur van de wijn te schaden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content