Bouillon uit Malaga

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

1 Â1/2 liter water

1 snede rauwe ham (ongeveer 1 cm dik)

6 eetlepels gedroogde bonen (witte, zwarte of gevlekte)

1 grote wortel

1 teentje knoflook

1 ui

wat croutons

een beetje tijm

vermicelli

eventueel een beetje zout

Laat de gedroogde bonen gedurende één nacht weken in een beetje water. Doe de bonen met het water in een grote kookpot en voeg de snede ham toe. Laat gedurende een half uur op een zacht vuurtje sudderen. Hak de wortel, het teentje look en de ui zeer fijn en voeg deze groenten toe aan de bouillon. Zet de kookpot nog 15 minuten op een zacht vuurtje. Kruid met tijm en voeg eventueel nog een snuifje zout toe. Doe een beetje vermicelli bij de bouillon. Haal de snede ham uit de bouillon en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de hamblokjes (ongeveer 12 eetlepels) weer aan de bouillon toe. Schep de hete soep in diepe borden. Serveer de croutons apart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content