Bouillon met wilde paddenstoelen en aardpeerknikkers

Serveer eens een lekker verse bouillon met wilde paddenstoelen – eekhoorntjebrood, dooierzwammen – en aardpeer.

Voor 4 personen
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 stengel selderij
  • 1 el olie
  • 1 kruidentuiltje
  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 200 g dooierzwammen
  • 2 aardperen
  • 1 klein bosje bladpeterselie
Bereiding
  1. Schil de wortel en snijd in stukken. Pel en halveer de knoflook en de sjalot. Schil de selderij en snijd in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een stoofpan. Voeg de wortel, de knoflook, de sjalot en de selderij toe. Bak 2 minuten al roerend op hoog vuur en giet er 1 liter water bij. Doe er ook het kruidentuiltje bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat 45 minuten pruttelen.
  3. Maak intussen het eekhoorntjesbrood en de dooierzwammen schoon. Snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en halveer de dooierzwammen. Schil de aardperen en steek er bolletjes uit met een bolletjessteker.
  4. Giet de groentebouillon door een zeef in een pan. Voeg de aardpeerbolletjes toe en laat 15 minuten koken. Doe er dan de paddenstoelen bij en laat nog 15 minuten koken.
  5. Pluk de bladpeterselie en hak de blaadjes fijn. Verdeel de bouillon met de paddenstoelen en de aardpeerknikkers over diepe borden, werk af met de fijngehakte bladpeterselie en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content