Voor 4 personen
- 4 eieren
- 20-tal uiringen
- melk, bloem
- 200 g handgepelde garnalen
- Voor de peterseliecoulis:
- 1,5 dl olijfolie
- 1/2 bos platte peterselie
- 1/2 teen knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 1/2 groene peper
BerVoor de bouillon
- 1 kg bloemig kokende aardappelen
- 2 dl blanke fond
- 200 g boter
- 4 fijngehakte sjalotten
- peper en zout
- nootmuskaat
Bereiding
- Mix de ingrediënten voor de peterseliecoulis tot een dikke saus. Zet apart en laat rusten. Maak de bouillon: zet de geschilde aardappelen op in de blanke fond en kook gaar. Draai door een roerzeef. Smelt de boter en laat even bruinen en doe bij de bouillon, samen met de fijngehakte sjalot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Pocheer de eieren in water met azijn, laat uitlekken. Wentel de uiringen eerst in melk en daarna in bloem. Fruit ze in frituurolie, laat uitlekken.
- Verdeel de bouillon over de borden, leg het ei in het midden, lepel de coulis rondom, bestrooi met garnalen en werk af met de uiringen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier