Boston baked beans

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g gedroogde witte bonen
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels stroop
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 15 cl rum
  • ±325 dl water
  • 500 g gepekeld of gerookt spek en varkensschouder
  • zout en peper van de molen
  • boter en olie
Bereiding
  1. Week de bonen een nacht in koud water. Giet het water af en laat de bonen uitlekken. Verwarm de oven voor op 150C.
  2. Neem een ovenpan met goed sluitend deksel, vet de pan in met boter en olie en voeg de bonen en de gehakte ui toe. Meng suiker, stroop, rum, mosterd en water en giet alles over de bonen. Snijd het vlees in stukken en leg deze op de bonen.
  3. Dek de pan af en zet alles 2 uur in de oven (130*C) tot de bonen gaar zijn. Wanneer het te droog wordt in de pan voeg je wat extra water toe.
  4. Snijd de repen spek en het vlees in blokjes en meng deze door de bonen. Kruiden met zout en peper en onmiddellijk opdienen.

Tip

In plaats van de gedroogde bonen een nacht te laten weken, kun je ze ook in een pan met ruim koud water opzetten. Aan de kook brengen, 2 minuten koken en van het vuur een uur afgedekt laten staan. Laat de bonen dan uitlekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content