Bosduiffilet op een bedje van schorseneren met botermelkpuree

pigeon breast fillets ready to cook with seasoning mix on wooden board © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Misschien staat bosduiffilet niet zo vaak op je menu, maar dit recept is meer dan het proeven waard. En gemakkelijk om klaar te maken.

voor vier:

de borsten van 4 bosduiven

4 aardappelen

1 dl karnemelk

200 gr boter

400 gr schorseneren

De aardappelen schillen, koken en pureren. De karnemelk verwarmen en vermengen met de aardappelpuree. Boter bruinen en mengen met de aardappelpuree. Kruiden met peper en zout. De schorseneren schillen, in staafjes snijden en koken in water met citroensap. Spoelen onder koud water en stoven in boter met peper en zout. Een klontje boter verwarmen en de bosduiffilets eerst op de velkant braden, draaien en nog kort verder laten garen in een hete oven. Het vlees kort laten rusten en schuin in plakjes snijden. Het braadvocht met wat water loskoken, zeven en opkloppen met klontjes koude boter (men kan ook een fond trekken van het karkas van de duiven met aromaten of in de handel verkrijgbare, kant-en-klare bruine fond gebruiken). De saus kruiden met zout en peper. In het midden van een diep bord legt men een hoopje aardappelpuree, daarbovenop komen schorseneren en vervolgens het schuin versneden vlees. De bruine saus uitgieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content