De bosduiffilets worden geserveerd in de braadjus, samen met een aardappel-knolselderijtaartje en veenbessencompote. Wie wil kan het gerecht nog vervolledigen met gestoofd witloof, bospaddenstoelen of gekaramelliseerde appel.
Voor 4 personen
8 borstfilets van bosduif
20 g jeneverbessen
2 eetlepels olijfolie
100 g boter
1 glas droge, witte wijn
1/2 knolselder
2 grote aardappelen
een snuifje peper en zout
100 g veenbessencompote
enkele takjes bieslook
Bereiding
1. Kruid de duivenfilets en bak samen met de grofgehakte jeneverbessen gedurende 5 minuten in olijfolie.
2. Schil de aardappelen en de knolselder, rasp en wring uit. Smelt de helft van de boter in een pan. Breng een laagje aardappel, een laagje knolselder en terug een laagje aardappel aan en bak aan beide zijden goudbruin (voor je het aardappeltaartje omdraait, moet je de koek goed aandrukken).
3. Neem de filets van bosduif uit de pan en blus de warmte in de pan met de witte wijn. Breng aan de kook en klop de saus (van het vuur af) op met klontjes boter.
4. Serveer de filets met de aardappel- knolseldertaart, veenbessencompote en braadjus. Garneer met versnipperd bieslook.
*Je kunt dit gerecht verder vervolmaken met gestoofd witloof, bospaddenstoelen of gekaramelliseerde appel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier