Borsjtsj (Russische rodebietensoep)

Borsjtsj (Russische rodebietensoep)

Borsjtsj (Russische rodebietensoep)

Voor 4:

5 gekookte rode bieten

1,5 l runderbouillon

350 g rundstoofvlees (blokjes 2×2 cm)

2 geschilde rapen (blokjes 1×1 cm)

1 geschilde aardappel (blokjes 1×1 cm)

1/8 kleine savooikool (repen van 5 mm)

kruidentuil (4 peterseliestengels, 2 takken tijm en 2 blaadjes laurier samengebonden)

scheut rodewijnazijn

peper en zout

eventueel zure room

Mix 4 grofgehakte rode bieten met 1 dl runderbouillon tot puree. Doe bij de rest van de bouillon en breng aan de kook. Voeg vlees, rapen, aardappel, savooikool en kruidentuil toe en laat op zacht vuur gaarkoken gedurende 20 minuten. Voeg halverwege een scheut rodewijnazijn toe om de kleur frisrood te houden.

Verwijder de kruidentuil, kruid de soep met peper en zout en werk af met dobbelstenen gekookte rode biet (van 1 apart gehouden biet). Serveer eventueel met Â1/2 eetlepel zure room. Geef er brood bij.

* Dit is een vereenvoudigde versie van borsjtsj, met kant-en-klare runderbouillon. Eventueel kunt u zelf bouillon maken met schenkelvlees van rund, dat ook in de soep wordt geserveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content