Voor 4

1/2 kleine rodekool

1/2 rammenas

1 gele raap

1 bosje radijsjes

2 sinaasappels

4 el zonnebloempitten

sap van 1/2 citroen

4 el olijfolie

peper, zeezout

plukjes kervel

Snij de halve rodekool in tweeën, schaaf fijn met een mandoline of een zeer scherp mes. Was de rammenas en de raap, snij overlangs doormidden en snij er fijne schijfjes van met een mandoline. Was de radijsjes, snij de boven- en de onderkant af, snij fijn. Snij een kapje van de boven- en de onderkant van de sinaasappel. Snij met een scherp de oranje schil en het witte deel weg. Snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom. Vang het sap op.

Schep alle ingrediënten met de zonnebloempitten voorzichtig door elkaar. Meng de olijfolie met citroensap, breng op smaak met peper en zout, sprenkel over de salade. Werk af met plukjes kervel.

Voor 41/2 kleine rodekool 1/2 rammenas1 gele raap1 bosje radijsjes2 sinaasappels4 el zonnebloempittensap van 1/2 citroen4 el olijfoliepeper, zeezoutplukjes kervelSnij de halve rodekool in tweeën, schaaf fijn met een mandoline of een zeer scherp mes. Was de rammenas en de raap, snij overlangs doormidden en snij er fijne schijfjes van met een mandoline. Was de radijsjes, snij de boven- en de onderkant af, snij fijn. Snij een kapje van de boven- en de onderkant van de sinaasappel. Snij met een scherp de oranje schil en het witte deel weg. Snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom. Vang het sap op.Schep alle ingrediënten met de zonnebloempitten voorzichtig door elkaar. Meng de olijfolie met citroensap, breng op smaak met peper en zout, sprenkel over de salade. Werk af met plukjes kervel.