Bonte bonensoep

© Getty
Voor vier personen
  • 75 g droge zwarte bonen
  • 75 g droge witte bonen
  • 150 g rode bonen uit blik
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 80 g sojascheuten
  • 350 g kalfsfilet
  • 3 kleine rode uien
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 pikante peper (in schijfjes, zonder de zaden)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el geklaarde boter
  • 3/4 l droge, witte wijn
  • 0,4 dl sherryazijn
  • 1,2 l vleesbouillon
  • kruidentuiltje (basilicum, tijm en laurier)
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Laat de gedroogde bonen een nacht weken, ververs het water en kook ze niet helemaal gaar. Fruit de in kleine stukjes gesneden uien, paprikablokjes en de plakjes hete peper in olijfolie. De warmte in de pan blussen met wijn, azijn en bouillon. Breng aan de kook.
  2. Het vet en de pezen van de kalfsfilet snijden. Het vlees kruiden met zout en peper en aan alle kanten braden in geklaarde boter. Doe het kruidentuiltje en het vlees in de bouillon en voeg na een kwartiertje koken de voorgekookte bonen en de bonen uit blik toe. Zachtjes laten koken tot de bonen gaar zijn.
  3. Het vlees en het kruidentuiltje uit de soep halen en de sojascheuten en olijven in de soep doen. Snij het vlees in plakjes, leg ze in de bonensoep en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content