Ingrediënten

  • ajuin
  • selder
  • wit van prei
  • witte bonen
  • kippenbouillon

Week de bonen 1 nacht met 1 lepel maagzout en breng aan de kook samen met laurier, selder, wortel en zout. Zet het vuur iets zachter, tot net onder het kookpunt en doe er dan de bonen bij. Laat de bonen op die manier garen.

Stoof de gesnipperde witte groenten: prei, ui, witte selder samen met de kippenbouillon en de gekookte bonen.

Mix de gare groenten en duw ze door een puntzeef. Werk de soep af met truffelolie en dien ze op met geraspte truffel en eventueel groene asperges.

Recept: Wouter Keersmaekers - De Schone van Boskoop

Week de bonen 1 nacht met 1 lepel maagzout en breng aan de kook samen met laurier, selder, wortel en zout. Zet het vuur iets zachter, tot net onder het kookpunt en doe er dan de bonen bij. Laat de bonen op die manier garen. Stoof de gesnipperde witte groenten: prei, ui, witte selder samen met de kippenbouillon en de gekookte bonen.Mix de gare groenten en duw ze door een puntzeef. Werk de soep af met truffelolie en dien ze op met geraspte truffel en eventueel groene asperges.Recept: Wouter Keersmaekers - De Schone van Boskoop