Bonbon van filodeeg gevuld met exotisch fruit met mangocoulis en mispelsorbet

  • Moeilijkheid

Bij dit feestelijk dessert hoort een feestelijke wijn. De Sauternes Château Filhot ’97 past er uitstekend bij en heeft een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Deze wijn is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Voor 4:

12 vellen filodeeg

1 mango

1 ananas

1 kaki

1 papaja

coulis van mango

4 bolletjes mispelsorbet (of andere sorbet)bloemsuiker

4 muntblaadjes

Snijd het fruit in gelijke blokjes en stoof ze kort in boter en suiker tot een homogene massa. Laat afkoelen. Neem 3 vellen filodeeg van ± 15 op 20 cm per persoon. Leg in het midden 2 grote eetlepels van de vruchtencompote. Vouw de vellen dicht en verpak zoals een bonbon (de uiteinden dichtdraaien). Leg de bonbons op een bakplaat, bedekt met bakpapier. Laat ze kleuren in een oven van 200°C.

Afwerking: giet op ieder bord wat mangocoulis, leg de bonbon in het midden van het bord en werk af met een bolletje mispelsorbet. Bestrooi met bloemsuiker, versier met een takje munt en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content