Bolhoed van Magritte (uit het schilderij “Ceci n’est pas une pipe”)
Nodig:
Nodig:
een rondgesneden knolselder
enkele broodkorstjes
400 g lasagnedeeg
enkele zakjes inkt van inktvis
200 g peultjes
300 g aardappelpuree
een soeplepel geconcentreerde tomatenpuree
200 g inktvisjes
Saus:
1 dl visfumet
1 dl Chablis-wijn
een zakje inktvisinkt
een klontje boter
De knolselder gaar koken in gezouten water. Het lasagnedeeg mengen met de inkt, uitrollen en al dente koken in het kookvocht van de knolselder. De aardappelpuree mengen met geconcentreerde tomatenpuree. De kleine inktvisjes in de boter bakken. De visfumet en de wijn inkoken. De inkt toevoegen en opkloppen met boter. De inktvisjes bij de saus doen. De bolhoed maken: de knolselder inpakken in deeg en een rand vormen van ingepakte broodkorstjes. Met aardappelpuree en een spuitzak het woord “ceci” vormen. De bolhoed en de beetgaar gekookte peultjes op het bord leggen. Afwerken met zwarte vissaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier