Ingrediënten

Voor 20 koekjes

  • 120 g amandelpoeder
  • 125 g fijne suiker
  • 120 g poedersuiker
  • 200 g eiwitten
  • 40 g bloem

Voor de vulling

  • 100 g boter
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el water
  • 100 g poedersuiker

Voor de afwerking

  • 100 g amandelschilfers
  • 150 g fondant smeltchocolade
  • 10 g boter
  • 25 ml slagroom

Bereiding

  1. Maak de broyage door het amandelpoeder en de fiujne suiker te mengen.
  2. Klop het eiwit half op, voeg er geleidelijk aan de poedersuiker bij en klop tot stevige sneeuw met pieken. Spatel er de broyage en de bloem door.
  3. Breng over in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit het deeg in staven van 8 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met amandelschilfers.
  4. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 à 15 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen.
  5. Maak ondertussen de eenvoudige boterroom. Klop de zachte boter romig tot deze luchtig is en wit van kleur. Los de oploskoffie op in het water. Klop de poedersuiker door de boterroom samen met de opgeloste koffie. Klop tot alles luchtig is. Breng over in een spuitzak met gladde spuitmond.
  6. Neem een koekje, leg het met de bolle kant naar onder en spuit er een staaf boterroom op. Leg er een koekje bovenop met de bolle kant naar boven.
  7. Smelt de chocolade au bain marie samen met de boter en de slagroom. Meng goed door elkaar. Steek de twee uiteinden van het koekje 3 cm in de gesmolten chocolade en laat opstijven.

Uit: Ons bakboek, Vrouwen met vaart (Lannoo, 29,99 euro).