Boekweitpannenkoeken met rode ui, geitenkaas en noten

Voor 4:

Voor 4:

Het basisbeslag:

1/2 pakje gedroogde gist

0,5 dl lauwwarm water

50 g boekweitbloem

150 g tarwebloem

2 eieren

30 g gesmolten boter

peper

zout

olie

De vulling:

150 g jonge geitenkaas (of fetakaas)

1 rode ui

75 g gepelde walnoten

olie voor het bakken

1/2 dl droge witte wijn

1 koffielepel kalfsfond in poedervorm

blaadjes platte peterselie of koriander voor de garnering

Los de gist op in het water. Meng de boekweit- en de tarwebloem in een kom. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout. Meng goed en voeg geleidelijk de melk en de opgeloste gist toe. Mix alles tot een glad beslag en roer er de gesmolten boter door. Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen. Verhit olie in een grote koekenpan en bak vier vrij dikke pannenkoeken. Houd ze warm.

Snijd de geitenkaas in blokjes, de rode uien in ringen en de walnoten grof. Fruit de uien op een zacht vuurtje (niet bruin). Schep ze uit de pan en meng ze met de geitenkaas. Giet de rode wijn in de pan waarin u de uien gefruit hebt. Voeg de kalfsfond toe en laat al roerend inkoken. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol deze op. Overgiet met saus en garneer met koriander of platte peterselie.

Alternatieve vulling: roerei + blokjes ham + gehakte peterselie, tomatenfondue + reepjes ansjovis + olijven + bieslook, spiegelei + reepjes gekookte ham + geraspte kaas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content