Boekweitkoeken met rode ui en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

50 g boekweitbloem

50 g bloem

snufje zout

1 ei

1 eierdooier

3 dl melk

zonnebloemolie

4 rode uien

1 tl tijm

50 g boter

100 g pecannoten

200 g geitenkaas

100 g raketsla

Voor de vinaigrette :

50 g boter

1 el gesnipperde sjalot

2 el balsamicoazijn

zout en peper

Zeef beide soorten bloem en het zout in een kom. Voeg het ei, de eierdooier, melk en 1 eetlepel zonnebloemolie toe. Roer tot een glad beslag en zet even opzij. Snij de uien in dunne plakjes. Laat de boter smelten en bak de uien met de tijm op een matig vuur tot ze karameliseren.

Hak de noten grof en rooster ze in een droge pan. Laat de boter voor de vinaigrette smelten in een pannetje en verwarm tot de boter donkerbruin van kleur is en nootachtig ruikt. Voeg sjalot en azijn toe, en kruid met zout en peper. Hou de vinaigrette warm.

Verwarm een beetje zonnebloemolie in een kleine pan en bak dunne pannenkoeken van het beslag. Hou de pannenkoekjes warm tot al het beslag op is. Reken tenminste twee pannenkoekjes per persoon.

Roer de noten door de uien en verdeel dit mengsel over een ‘hoekje’ van elke pannenkoek. Verkruimel er de geitenkaas over en vouw de pannenkoeken in vieren. Serveer twee pannenkoeken per persoon en werk af met de vinaigrette en raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content