Voor 4 :
50 g boekweitbloem
50 g bloem
snufje zout
1 ei
1 eierdooier
3 dl melk
zonnebloemolie
4 rode uien
1 tl tijm
50 g boter
100 g pecannoten
200 g geitenkaas
100 g raketsla
Voor de vinaigrette :
50 g boter
1 el gesnipperde sjalot
2 el balsamicoazijn
zout en peper
Zeef beide soorten bloem en het zout in een kom. Voeg het ei, de eierdooier, melk en 1 eetlepel zonnebloemolie toe. Roer tot een glad beslag en zet even opzij. Snij de uien in dunne plakjes. Laat de boter smelten en bak de uien met de tijm op een matig vuur tot ze karameliseren.
Hak de noten grof en rooster ze in een droge pan. Laat de boter voor de vinaigrette smelten in een pannetje en verwarm tot de boter donkerbruin van kleur is en nootachtig ruikt. Voeg sjalot en azijn toe, en kruid met zout en peper. Hou de vinaigrette warm.
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een kleine pan en bak dunne pannenkoeken van het beslag. Hou de pannenkoekjes warm tot al het beslag op is. Reken tenminste twee pannenkoekjes per persoon.
Roer de noten door de uien en verdeel dit mengsel over een ‘hoekje’ van elke pannenkoek. Verkruimel er de geitenkaas over en vouw de pannenkoeken in vieren. Serveer twee pannenkoeken per persoon en werk af met de vinaigrette en raketsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier