Boekweitbrood met gemarineerde vis

  • Moeilijkheid

18 sneetjes boekweitbrood

200 gram roze garnalen

300 gram verse zalm

300 gram kabeljauwfilet

3 wortelen

1 bakje tuinkers

3 gele citroenen

olijfolie

mosterd

30 gram fijngestampte walnoten

zout

peper

Pel de garnalen, rasp de wortelen en was de tuinkers. Voor de marinade het citroensap vermengen met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de vis in reepjes en begiet met de marinade. Ongeveer 10 minuten laten trekken. Bestrijk de sneetjes brood met de rest van de olijfolie en laat ze 5 minuten onder de grill drogen. Besmeer twee sneetjes nog warm brood met mosterd. Beleg met de vis, de tuinkers, de worteltjes en garnalen. Bestrooi met de noten. Leg de twee sneetjes voorzichtig op elkaar en werk af met een derde sneetje brood. Om het eten van de sandwich te vergemakkelijken, snijd je hem in twee of drie partjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content