Ingrediënten

Voor een punchkom van 2 l

  • 400 ml vers sap van blauwe druiven
  • 400 g half ontdooide bosbessen uit de diepvries
  • 1 l tonic (bijvoorbeeld Schweppes)
  • ijsblokken

Bereiding

  1. Pers de druiven in een sapcentrifuge.
  2. Blender de bosbessen glad.
  3. Doe het druivensap erbij en mix tot alles zich mooi heeft vermengd.
  4. Doe het sap in de punchkom, voeg de tonic toe, meng goed en serveer onmiddellijk.
  5. Doe in elk glaasje een ijsblokje en giet de munch erop. Werk af met een schijfje biolimoen.

TIP: Wie geen sapcentrifuge heeft kan ook aan de slag met een blender en een fijne zeef.

© M-Books

Uit: 100 mocktails, Hilde Deweer (M-Books, € 19,99)

Voor een punchkom van 2 lTIP: Wie geen sapcentrifuge heeft kan ook aan de slag met een blender en een fijne zeef.Uit: 100 mocktails, Hilde Deweer (M-Books, € 19,99)