
Mocktailrecept: Blue Munch
09-02-2017, 10:22
Bijgewerkt op: 16-02-2023, 15:26
Lekker en kleurrijk: een ideaal experiment voor wie zin heeft in een alcoholvrije cocktail.
Ingrediënten
Voor een punchkom van 2 l
- 400 ml vers sap van blauwe druiven
- 400 g half ontdooide bosbessen uit de diepvries
- 1 l tonic (bijvoorbeeld Schweppes)
- ijsblokken
Bereiding
- Pers de druiven in een sapcentrifuge.
- Blender de bosbessen glad.
- Doe het druivensap erbij en mix tot alles zich mooi heeft vermengd.
- Doe het sap in de punchkom, voeg de tonic toe, meng goed en serveer onmiddellijk.
- Doe in elk glaasje een ijsblokje en giet de munch erop. Werk af met een schijfje biolimoen.
TIP: Wie geen sapcentrifuge heeft kan ook aan de slag met een blender en een fijne zeef.
Uit: 100 mocktails, Hilde Deweer (M-Books, € 19,99)
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier