Voor 4:
60 g bloem
30 g boter
1 ui, 1 teen knoflook
scheutje rode wijn
1 l vegetarische bouillon
zout en peper
1 kalfspoot of kalfsbeen
Smelt de boter in een pan en laat daarin de bloem goudgeel kleuren. Voeg de versneden ui en knoflook toe. Giet er al roerend de rode wijn bij en vervolgens de bouillon in verschillende keren. Er mogen zich geen klonters vormen. Kruid met zout en peper. Doe ook de kalfspoot of het kalfsbeen in de pan en breng alles aan de kook. Laat de soep 1 uur zacht pruttelen.
Verwijder de kalfspoot. Proef en kruid indien nodig bij met zout en peper. Eventueel kan de soep met een staafmixer of in de blender worden opgeklopt.
Dien warm op en bestrooi, indien gewenst, met gebakken broodkorstjes en geraspte gruyère of emmentaler.
Deze traditionele bloemsoep wordt opgediend gedurende de vastennacht voor het jaarlijkse carnaval.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier