Bloemkoolsoep met mascarpone en rode mosterd

© Getty
Voor 4 personen
  • 25 g boter
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • laurierblaadje
  • 1 bloemkool
  • 2 el mascarpone
  • 2 el rode mosterd (met chilipeper)
  • 50 g fontina(kaas)
  • piment d’espelette
  • peper en zout
Voor de palmiers
  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 tl rode mosterd
  • 1 eierdooier
Bereiding
  1. Laat de boter smelten in een grote pan. Snipper de ui en snij de prei fijn. Doe de groenten en laurier in de pan en laat stoven onder deksel. Verdeel de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pan. Zet onder met 3/4 liter water, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur lager en laat 25 Ć  30 minuten sudderen tot de bloemkool heel zacht is. Snij het bladerdeeg intussen in rechthoeken van 20 cm bij 10 cm. Smeer de mosterd dun uit over het deeg. Rol de lange kanten van het deeg allebei naar het midden, zodat een brilvorm ontstaat. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier en zet 30 minuten koel weg.
  3. Verwijder de laurier en pureer de groenten met de mascarpone en mosterd tot een gladde soep. Kruid met peper en zout en hou warm. Snij de rollen bladerdeeg in plakken van 1/2 cm en leg deze met de snijkant naar onder op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de ‘palmiers’ 10 minuten op 200Ā°C. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Snijd de fontina in blokjes en verdeel over de soep. Werk af met de palmiers en piment d’espelette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content