Voor 4:

1,5 kg bloemkool, 10 cl olijfolie, 2 tenen knoflook, 10 cl witte wijn, 2 el citroensap, 1 el honing, 3 à 4 ansjovisfilets op olijfolie, 1 el amandelpoeder, 100 g kapperappels, ansjovisfilets en kapperappels voor de afwerking

Bereidingswijze:

Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel. Leg de roosjes in een stoommandje, kruid met zout en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Stoom de bloemkool 6 minuten.

Pel de knoflook en pers in een braadpan. Voeg de witte wijn, het citroensap, de honing en de uitgelekte ansjovisfilets toe. Verhit al roerend, haal de pan van het vuur en meng er de rest van de olijfolie en het amandelpoeder door. Kruid met peper en zout.

Verfris de bloemkool onder koud stromend water en meng met de vinaigrette en de kapperappels.

Verdeel de bloemkoolsalade over borden en werk af met ansjovisfilets en kapperappels. Serveer lauw of koud.

Voor 4:1,5 kg bloemkool, 10 cl olijfolie, 2 tenen knoflook, 10 cl witte wijn, 2 el citroensap, 1 el honing, 3 à 4 ansjovisfilets op olijfolie, 1 el amandelpoeder, 100 g kapperappels, ansjovisfilets en kapperappels voor de afwerkingBereidingswijze:Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel. Leg de roosjes in een stoommandje, kruid met zout en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Stoom de bloemkool 6 minuten. Pel de knoflook en pers in een braadpan. Voeg de witte wijn, het citroensap, de honing en de uitgelekte ansjovisfilets toe. Verhit al roerend, haal de pan van het vuur en meng er de rest van de olijfolie en het amandelpoeder door. Kruid met peper en zout. Verfris de bloemkool onder koud stromend water en meng met de vinaigrette en de kapperappels. Verdeel de bloemkoolsalade over borden en werk af met ansjovisfilets en kapperappels. Serveer lauw of koud.