Voor 4:

6dl groentebouillon, 400g bloemkool, 150g room, een snuifje versgeraspte nootmuskaat, 2 sneden oudbakken witbrood, 1 el boter, 200g roquefort

Bereidingswijze:

Breng de groentebouillon aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon. Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter. Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de roquefort en verdeel over vier kommen. Schep er de bloemkoolroomsoep op. Werk af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes. Serveer meteen.

Voor 4:6dl groentebouillon, 400g bloemkool, 150g room, een snuifje versgeraspte nootmuskaat, 2 sneden oudbakken witbrood, 1 el boter, 200g roquefortBereidingswijze:Breng de groentebouillon aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon. Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter. Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de roquefort en verdeel over vier kommen. Schep er de bloemkoolroomsoep op. Werk af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes. Serveer meteen.