Ingrediënten

Voor 4 :

  • 8 bloemkoolroosjes
  • 1 nootje boter
  • 2 hardgekookte eieren
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 30 g paneermeel
  • 100 g boter
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot

Fruit het paneermeel in de schuimende boter tot het lichtjes bruin kleurt. Plet met een vork de koude, hardgekookte eieren en meng ze met de peterselie. Voeg peper en zout en eventueel wat muskaatnoot toe. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in zout water. Laat ze uitlekken.

Ze kunnen zo worden gegeten of eventueel nog even opgewarmd worden in een beetje boter. Schik de roosjes in een schaal, strooi er het koude eiermengsel en het nog warme gefruite paneermeel over.

Fruit het paneermeel in de schuimende boter tot het lichtjes bruin kleurt. Plet met een vork de koude, hardgekookte eieren en meng ze met de peterselie. Voeg peper en zout en eventueel wat muskaatnoot toe. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in zout water. Laat ze uitlekken. Ze kunnen zo worden gegeten of eventueel nog even opgewarmd worden in een beetje boter. Schik de roosjes in een schaal, strooi er het koude eiermengsel en het nog warme gefruite paneermeel over.