Bloemkool op zijn Grieks

  • Moeilijkheid

Voor 6 :

1 middelgrote bloemkool

25 cl witte wijn

12,5 cl water

sap van 1 citroen

1 takje tijm

1 laurierblaadje

1 takje dille

1/2 tl witte peper

Lichtjes geplette korianderzaadjes

4 el extra vierge olijfolie

zout

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze gedurende 2-3 minuten in kokend zout water. Laat ze uitlekken en leg ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kookpan, zet er een deksel op, breng het geheel aan de kook en laat het 3-4 minuten zieden. Voeg er dan de bloemkoolroosjes aan toe.

Laat 10 minuten koken op een matig tot zacht vuur (met het deksel op de pan) tot de roosjes al dente zijn. Haal ze uit de kookpan, zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte stroop. Serveer de bloemkool met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content