Voor 6 :
1 middelgrote bloemkool
25 cl witte wijn
12,5 cl water
sap van 1 citroen
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 takje dille
1/2 tl witte peper
Lichtjes geplette korianderzaadjes
4 el extra vierge olijfolie
zout
Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze gedurende 2-3 minuten in kokend zout water. Laat ze uitlekken en leg ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kookpan, zet er een deksel op, breng het geheel aan de kook en laat het 3-4 minuten zieden. Voeg er dan de bloemkoolroosjes aan toe.
Laat 10 minuten koken op een matig tot zacht vuur (met het deksel op de pan) tot de roosjes al dente zijn. Haal ze uit de kookpan, zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte stroop. Serveer de bloemkool met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier