Bloedsinaasappelcompote met meringue

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

2 kg bloedsinaasappels

750 g sinaasappels

250 g sinaasappelmarmelade

4 blaadjes witte gelatine

75 g suiker

6 el citroensap

1 eiwit

25 g meringue (banketbakker)

1 el grenadinesiroop

2 el poedersuiker

10 g ongezouten gehakte pistachenoten

Schil alle sinaasappels dik met een mes, zodat er geen witte schil meer aan het vruchtvlees hangt. Snij het vruchtvlees in grote stukken en verwijder ook de dikke witte velranden in het midden. Laat de sinaasappels met de marmelade in een grote pan inkoken tot er zo’n 700 ml overblijft.

Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en los ze in het hete mengsel op. Stort in een vuurvaste schaal en laat liefst een hele nacht afkoelen. Kook kort voor het opdienen 30 g suiker met citroensap in tot stroop. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.

Roer de warme stroop snel onder het eiwit, plaats de kom in een koudwaterbad en blijf kloppen tot het mengsel koud is. Snij de meringue in grove stukken, verdeel over de sinaascompote en besprenkel met grenadinesiroop.

Verdeel er het eiwitschuim decoratief overheen en strooi er gelijkmatig poedersuiker over. Zet 1 minuut onder de grill tot er zich lichtbruine piekjes vormen. Bestrooi met pistachenoten en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content