Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 6 dl versgeperst bloedappelsiensap
  • 3 dl rietsuikerstroop (uit fles)
  • sap van 1 citroen
  • 1 el cointreau
  • 6 bloedappelsienen
  • 125 g suiker
  • 100 g gedroogde dadels, ontpit en in reepjes gesneden

Meng het bloedappelsiensap met de rietsuikerstroop, citroensap en cointreau. Draai tot ijs in een ijsturbine en zet in de diepvries om verder te laten opstijven. Snij de schil van 2 bloedappelsienen in fijne reepjes. Blancheer deze 1 min. in kokend water, giet af en bewaar.

Schil alle appelsienen 'à vif' (snij de schil weg tot op het vruchtvlees) en snij de partjes los. Bewaar. Doe de suiker in een pan en verhit tot de suiker donkerbruin karameliseert. Voeg 1 dl warm water toe en laat zacht sudderen tot de karamel vloeibaar wordt.

Voeg de sinaasappelschil toe en pocheer 10 minuten tot de reepjes doorschijnend zijn en de karamel is ingedikt. Giet over de appelsienpartjes en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Leg er een bol sorbet op en werk af met de dadels.

Meng het bloedappelsiensap met de rietsuikerstroop, citroensap en cointreau. Draai tot ijs in een ijsturbine en zet in de diepvries om verder te laten opstijven. Snij de schil van 2 bloedappelsienen in fijne reepjes. Blancheer deze 1 min. in kokend water, giet af en bewaar. Schil alle appelsienen 'à vif' (snij de schil weg tot op het vruchtvlees) en snij de partjes los. Bewaar. Doe de suiker in een pan en verhit tot de suiker donkerbruin karameliseert. Voeg 1 dl warm water toe en laat zacht sudderen tot de karamel vloeibaar wordt. Voeg de sinaasappelschil toe en pocheer 10 minuten tot de reepjes doorschijnend zijn en de karamel is ingedikt. Giet over de appelsienpartjes en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Leg er een bol sorbet op en werk af met de dadels.