Bloedappelsiencake met amandelen, polenta en papaverzaadjes

  • Moeilijkheid

Deze cake wordt nog lekkerder als je hem eet met zure room of Griekse yoghurt.

Voor 6-8 personen

2 bloedappelsienen

6 eieren

250 g suiker

125 g polenta

125 g amandelpoeder

2 el papaverzaad

1 el bakpoeder

Voor de stroop:

4 dl versgeperst en gezeefd bloedappelsiensap

2 dl acaciahoning

Bereiding

1. Was de bloedappelsienen en doe ze in een pan. Giet er water bij tot de vruchten onderstaan, doe het deksel half op de pan en kook het fruit gaar: dit duurt ongeveer 1 uur. Laat de appelsienen uitlekken en snijd ze doormidden. Verwijder de pitten en doe de appelsienen in een foodprocessor.

2. Pureer het fruit en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed en voeg de rest van de ingrediënten toe. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm van 20 cm diameter. Bak de cake 45 min. tot 1 uur op 180 °C.

3. Maak intussen de siroop door het bloedappelsiensap en de honing samen te laten inkoken tot een dunne stroop. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Prik gaatjes over het hele oppervlak van de cake en giet er de stroop over. Laat de cake verder afkoelen in de vorm.

4. Ontvorm de cake pas als de siroop helemaal is geabsorbeerd. Serveer met zure room of Griekse yoghurt.

Tip: De polenta kan vervangen worden door tarwegriesmeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content