Bij dit gerecht serveren we een Italiaanse Chardonnay Alois Lageder 2000 afkomstig uit de noordelijke wijnregio Alto Adige. Deze elegante witte wijn met florale toets is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com.
Voor 4 personen:
Blinis: 130 g bloem
12 cl melk
2 eiwitten
1 mespuntje zout
10 g verse gist
1 ei
2 eetlepels crispy maïskorrels (uitgelekt en fijngehakt)
Oestersaus:
2 grote oesters
80 g bladspinazie
scheut koolzaadolie
cayennepeper
oestersap
Salade:
80 g knolselder
80 g rammenas
1/4 Romeinse sla
olijfolie
witte wijnazijn
peper en zout
scheutje notenolie
4 gedroogde, gerookte spekschijfjes
verse kervel
Voor de blinis: los de gist op in lauwe melk, meng de bloem met de melk, gist, zout en ei tot een smeuïg beslag en doe er de gehakte maïs bij. Alles goed mengen.
Bak in een anti-kleefpan, met een weinig olie, de blinis zachtjes aan beide kanten aan en bewaar ze in de koelkast.
Mix de ingrediënten voor de saus in een blender tot een smeuïg sausje en zeef ze om de onzuiverheden eruit te halen.
Voor de salade: snij fijne draadjes van de rauwe knolselder en rammenas. Was de Romeinse sla en snij in niet te grote stukken. Meng alles met de olieën, azijn en kruiden. Plaats de blinis even in de oven tot ze lauw zijn en leg ze in het midden op een bord. Schik er de sla op en werk het gerecht af met het krokantje van spek en een takje kervel. Lepel de saus rond het gerecht.
Recept: Frank Fol – Sire Pynnock
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier