Ingrediënten

  • aardappelen in de schil
  • bloem
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • zout
  • zure room
  • boter

garnituur naargelang eigen smaak:

  • zalm
  • kaviaar
  • gerookte zalm
  • heilbot
  • sint-jacobsvruchten, enz...

Bintjes koken in de schil, daarna pellen en pureren met fijne passe-vite.

1 kg puree mengen met 3 eetlepels bloem, 4 eieren, 2 eiwitten, beetje zout en al roerend afwerken met zure room. Alles 1 dag bewaren op kamertemperatuur (niet in koeling).

De hoopjes per portie bakken in boter, omdraaien en serveren met zalm, gerookte zalm, kaviaar, enzovoort.

Bintjes koken in de schil, daarna pellen en pureren met fijne passe-vite. 1 kg puree mengen met 3 eetlepels bloem, 4 eieren, 2 eiwitten, beetje zout en al roerend afwerken met zure room. Alles 1 dag bewaren op kamertemperatuur (niet in koeling).De hoopjes per portie bakken in boter, omdraaien en serveren met zalm, gerookte zalm, kaviaar, enzovoort.