Voor 4 personen:
8 kalfslapjes
Vulling:
250 gr. kalfsgehakt
250gr. varkensgehakt
250gr. fijngesneden gekookte ham
Saus:
bloem
boter
tijm
laurier
olie
water
zout
cayennepeper
suiker
40 ontpitte krieken
1 eetl.tomatenpuree
Â1/2 fles Kriek Max 25cl.
Sla de kalfslapjes goed plat en leg in het midden een flinke portie vulsel. De kalfslapjes oprollen en vastzetten met een aantal cocktailprikkers.
Haal de vinken door de bloem en bak ze rondom aan in de boter. Voeg wat zout, cayennepeper, de tomatenpuree, tijm, laurier en een weinig water bij. Laat op een zacht vuur verder garen. Uit de pan halen.
Maak de saus aan. Voeg de blinde vinken bij de saus en laat alles nog 20 minuten stoven.
Warm houden. Het braadvocht blussen met de Kriek Max en binden met de boter.
Warm de ontpitte krieken op in een beetje water met de suiker. Het vlees met de krieken op het bord leggen en biersaus er overheen gieten. Serveer met frietes en salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier