Blinde vinken met Kriek Max

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 kalfslapjes

Vulling:

250 gr. kalfsgehakt

250gr. varkensgehakt

250gr. fijngesneden gekookte ham

Saus:

bloem

boter

tijm

laurier

olie

water

zout

cayennepeper

suiker

40 ontpitte krieken

1 eetl.tomatenpuree

Â1/2 fles Kriek Max 25cl.

Sla de kalfslapjes goed plat en leg in het midden een flinke portie vulsel. De kalfslapjes oprollen en vastzetten met een aantal cocktailprikkers.

Haal de vinken door de bloem en bak ze rondom aan in de boter. Voeg wat zout, cayennepeper, de tomatenpuree, tijm, laurier en een weinig water bij. Laat op een zacht vuur verder garen. Uit de pan halen.

Maak de saus aan. Voeg de blinde vinken bij de saus en laat alles nog 20 minuten stoven.

Warm houden. Het braadvocht blussen met de Kriek Max en binden met de boter.

Warm de ontpitte krieken op in een beetje water met de suiker. Het vlees met de krieken op het bord leggen en biersaus er overheen gieten. Serveer met frietes en salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content