Blinde vink van zalm met prei, garnalen, en mosselnat
Voor 4:
Voor 4:
4 fijne sneden rauwe zalm
2 preistengels
100 g gepelde garnalen
1 kg mosselen
1 glas witte wijn
2 el room
mosselgroenten in blokjes (selder, ui, wortel)
kurkuma
saffraan
krimpfolie
4 porseleinen potjes of kopjes
Snij de prei zeer fijn en stoof de groente zonder deksel in een weinig vetstof tot ze doorschijnend is. Laat afkoelen. Leg in ieder kopje een vierkant vel doorschijnende plastic krimpfolie en daarop een vel rauwe zalm. Vul de ruimte in het midden met afgekoelde prei en garnalen. Draai de krimpfolie dicht tot een opgebonden ‘blinde vink’. Laat de pakketjes 1 uur in de koelkast koelen. Kook ondertussen de mosselen met de groentebrunoise en de witte wijn. Haal de gekookte mosselen uit de schelp en hou warm. Zeef het mosselnat, voeg een mespuntje kurkuma, enkele draadjes saffraan en room toe en laat het vocht in een pannetje inkoken. Ontdoe de pakketjes van de krimpfolie en zet ze tien minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Leg ze vervolgens in warme, diepe borden en lepel de mosselsaus rondom. Versier met mosselen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier