Blauwe bosbessen met sabayon en vanilleijs

Vanilla ice cream with fresh blueberries, top view, copy space © Dit is een algemeen beeld dat niet tot het recept behoort.

Dit dessert combineert al wat lekker is: ijs, fruit en een verrukkelijke sabayon.

Dit dessert combineert al wat lekker is: ijs, fruit en een verrukkelijke sabayon.

Voor vier personen

150 g blauwe bosbessen

4 bollen vanille-ijs

Voor de sabayon:

8 eierdooiers

4 dl droge witte wijn

350 g suiker

Bereiding

1. Verdeel de blauwe bosbessen over vier ijscoupes of cocktailglazen.

2. Klop voor de sabayon de eierdooiers met de droge witte wijn en de suiker op een laag vuur tot een zeer schuimige sabayon.

3. Verdeel over de coupes en werk af met een bol vanille-ijs en enkele overgebleven blauwe bosbessen. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content