Bladerdeeg

  • Moeilijkheid

Voor 1 kg:

500 g bloem

100 g boter

3 dl water

12 g zout

300 g ’toerboter’ (harde boter, bijvoorbeeld Echiré)

Maak een kuiltje in de bloem en doe daarin boter, water en zout. Kneed tot deeg, rol tot een bol en laat 15 minuten rusten. Rol het deeg uit in een

vierkant en leg de toerboter in het midden. Vouw de vier uiteinden over de boter en rol het deeg uit tot een rechthoek. De boter moet in het deeg blijven. Plooi het deeg in drieën (eerste toer) en laat 15 minuten rusten in de ijskast. Geef het deeg nadien op dezelfde manier nog 5 beurten, waarbij het deeg telkens in drie wordt geplooid. Bak nadien af op bakpapier op 220°C, met een duurtijd afhankelijk van de grootte en dikte van het deeg.

* Het is belangrijk het deeg zo koud mogelijk te bereiden, zodat de boter goed hard blijft. Zo zal het bladerdeeg zeer licht zijn na afbakken. Bereid

het daarom bij voorkeur op een marmeren werkblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content