Ingrediënten

Voor 6:

  • 300 g rabarber
  • 30 g gekonfijte gember
  • 150 g suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el sinaasappelraspsel
  • 200 g ricotta
  • 1 ei
  • 4 blaadjes brickdeeg
  • 20 g gesmolten boter

Spoel de rabarber schoon. Snij de stengels in stukjes. Doe ze in een pan, voeg de gesnipperde gember, de helft van de suiker en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook. Laat zonder deksel 10 À 15 minuten pruttelen. Voeg de rest van de suiker, het sinaasappelraspsel, het ei en de ricotta toe en roer door elkaar.

Snij de blaadjes brickdeeg doormidden. Smeer elke helft in met gesmolten boter. Schep wat van het ricotta- en compotemengsel op de punt van elk half blad. Vouw de zijkanten over de bereiding. Rol op. Leg op de ovenplaat, met de gevouwen zijde naar beneden.

Zet 10 minuten in de oven (voorverwarmd op 220°C) en dien lauw op.

Spoel de rabarber schoon. Snij de stengels in stukjes. Doe ze in een pan, voeg de gesnipperde gember, de helft van de suiker en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook. Laat zonder deksel 10 À 15 minuten pruttelen. Voeg de rest van de suiker, het sinaasappelraspsel, het ei en de ricotta toe en roer door elkaar.Snij de blaadjes brickdeeg doormidden. Smeer elke helft in met gesmolten boter. Schep wat van het ricotta- en compotemengsel op de punt van elk half blad. Vouw de zijkanten over de bereiding. Rol op. Leg op de ovenplaat, met de gevouwen zijde naar beneden. Zet 10 minuten in de oven (voorverwarmd op 220°C) en dien lauw op.