Bladerdeeg met geitenkaas, Ardense ham en pesto

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 vierkante plakjes bladerdeeg

4 fijne plakjes Noix d’Ardenne

40 g lichtjes gerijpte geitenkaas

1 eierdooier

gemengde seizoensla

peper en zout

extra vierge olijfolie

Voor de pesto:

1 fijngehakt teentje knoflook

50 blaadjes basilicum

2 el (30 g) geraspte pecorino sardo

2 el (30 g) geraspte parmezaankaas

6 el extra vierge olijfolie

10 pijnappelpitten

2-3 walnoten

Meng alle ingrediënten voor de pesto in de cutter (voeg indien nodig nog wat olijfolie toe). Leg de plakjes bladerdeeg open op een met bloem bestrooid aanrecht. Schik in het midden een plakje ham, verdeel daarover met een mes een laagje geitenkaas en leg daarop een fijn laagje pesto.

Sluit de deegplakjes in de vorm van een driehoek en bestrijk de bovenkant met eigeel. Zet het gerecht gedurende 6-8 minuten in een voorverwarmde oven (225°C) tot het deeg goed bladert en goudgeel kleurt.

Dien lauw op met wat gemengde seizoensla, op smaak gebracht met peper, zout en extravierge olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content