Voor 4 personen:
500 g gele, rode of blauwe pruimen
3 eetlepels losgeroerde rodebessengelei
Voor de biscuit:
4 eieren
125 g suiker
1 koffielepel geraspte citroenschil
125 g gezeefde bloem
Voor de vanillesaus:
2,5 dl volle melk
1 opengesneden vanillepeul
2 eierdooiers
50 g suiker
Klop voor de biscuit de eieren met de suiker op een zacht vuur tot een krachtig schuim. Klop nadien verder koud. Spatel er voorzichtig de bloem onder. Beleg een bakplaat met vetvrij papier en strijk er het biscuitbeslag op, ongeveer 3 cm dik. Bak ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C. Snijd nadien in vierkante plakken en leg op de borden. Breng voor de vanillesaus de melk met de vanillepeul aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker en giet er de kokende melk op. Roer goed om en zet koud. Versnijd de pruimen en verdeel op de biscuit. Lepel er de rodebessengelei op en werk af met vanillesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier