Biscuit met pruimen, rodebessengelei en vanillesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

500 g gele, rode of blauwe pruimen

3 eetlepels losgeroerde rodebessengelei

Voor de biscuit:

4 eieren

125 g suiker

1 koffielepel geraspte citroenschil

125 g gezeefde bloem

Voor de vanillesaus:

2,5 dl volle melk

1 opengesneden vanillepeul

2 eierdooiers

50 g suiker

Klop voor de biscuit de eieren met de suiker op een zacht vuur tot een krachtig schuim. Klop nadien verder koud. Spatel er voorzichtig de bloem onder. Beleg een bakplaat met vetvrij papier en strijk er het biscuitbeslag op, ongeveer 3 cm dik. Bak ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C. Snijd nadien in vierkante plakken en leg op de borden. Breng voor de vanillesaus de melk met de vanillepeul aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker en giet er de kokende melk op. Roer goed om en zet koud. Versnijd de pruimen en verdeel op de biscuit. Lepel er de rodebessengelei op en werk af met vanillesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content