Voor 40 biscotti:
50 g gepelde amandelen
25 g pijnboompitten
2 eieren
1 el olijfolie
100 g suiker
1 tl fijngemalen kardemom
raspsel van Â1/2 sinaasappel
250 g bloem
1 tl bakpoeder
Rooster de amandelen en pijnboompitten enkele minuten in een droge pan en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de eieren, olijfolie, suiker, kardemom en sinaasraspsel schuimig in een grote kom. Zeef de bloem en het bakpoeder over het eiermengsel en roer goed. Voeg als laatste de noten toe. Verdeel het deeg in twee en vorm er lange rollen van (25 x 5 x 1,5 cm). Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 minuten in de oven. Haal de rollen uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen, alvorens ze diagonaal in dunne plakjes (1,5 cm) te snijden. Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak ze nog 15 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Serveer ze bij de koffie of bij een glas Vin Santo.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier