Bintjes op Lyonese wijze met carpaccio van rosbief

Voor 4:
Voor 4:
1,5 kg bintjes
3 el ganzenvet
1 fijngehakte ui
2 fijngehakte knoflooktenen
de blaadjes van 4 takken tijm
peper en zout
4 steaks van 125 g elk
boter
16 opgelegde augurkjes
Voor de vinaigrette:
4 el sojasaus
1,5 el graanmosterd
2 el water
2 el melk
peper
Schil de aardappelen en snijd ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Smelt ganzenvet in een grote pan en verdeel de plakken erin. Laat op zacht vuur gaar bakken. Voeg halverwege de ui, de look en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en laat 10 min rusten.
Bak de steak bleu in boter. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd het vlees in plakken van 5 mm dik en leg op de borden.
Snijd de augurken in fijne plakken, verdeel over het vlees. Lepel de vinaigrette erover en er rond en serveer de aardappelen erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier