Biersabayon met Adriaen Brouwer

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 flesje Adriaen Brouwer

50 ml (1/3kop) Bruggemans Bressac Brandy

4 afgestreken eetlepels griessuiker

1 eetlepel Meli-honing

4 eierdooiers

2 eiwitten

125 ml verse room

een schil (in warm water gespoeld) van citroen en 1 sinaasappel

een weinig Kirsch-essence

4 bollen vanilleijs

Wafeltje voor de garnering

De Adriaen Brouwer koken met de 2 zorgvuldig gespoelde schillen (in één stuk). De suiker toevoegen. Het laatst de honing erbij doen. Dit geheel wat laten koelen. De dooiers scheiden van de eiwitten. De Brandy onder voortdurend roeren onder de dooiers mengen. Als het biermengsel afgekoeld is, het beetje bij beetje onder de dooiers voegen. Opletten voor het schiften. Nu terug op een zeer laag vuur laten verdikken. In de koelkast volledig laten afkoelen. De slagroom kloppen en onder de koude crème roeren, samen met de tot sneeuw geklopte eiwitten. De smaak afronden met de Kirsch-essence. In 4 coupes (op hoge voet) een bol ijsroom leggen. Deze volledig overgieten met de sabayon. Versieren met een wafeltje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content