Voor 4 personen:
1 flesje Adriaen Brouwer
50 ml (1/3kop) Bruggemans Bressac Brandy
4 afgestreken eetlepels griessuiker
1 eetlepel Meli-honing
4 eierdooiers
2 eiwitten
125 ml verse room
een schil (in warm water gespoeld) van citroen en 1 sinaasappel
een weinig Kirsch-essence
4 bollen vanilleijs
Wafeltje voor de garnering
De Adriaen Brouwer koken met de 2 zorgvuldig gespoelde schillen (in één stuk). De suiker toevoegen. Het laatst de honing erbij doen. Dit geheel wat laten koelen. De dooiers scheiden van de eiwitten. De Brandy onder voortdurend roeren onder de dooiers mengen. Als het biermengsel afgekoeld is, het beetje bij beetje onder de dooiers voegen. Opletten voor het schiften. Nu terug op een zeer laag vuur laten verdikken. In de koelkast volledig laten afkoelen. De slagroom kloppen en onder de koude crème roeren, samen met de tot sneeuw geklopte eiwitten. De smaak afronden met de Kirsch-essence. In 4 coupes (op hoge voet) een bol ijsroom leggen. Deze volledig overgieten met de sabayon. Versieren met een wafeltje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier