Voor het bierijs:
4 dooiers
100 g griessuiker
50 g moutspeculaas
5 dl kriekenbier van brouwerij Verhaeghe uit Vichte
30 gr suiker voor de coulis van bier
Voor het Hagelands schuim:
4 eiwitten
200 g bloemsuiker
Voor het bierijs:
Meng de dooiers en de suiker en klop dit op tot een witte massa (ruban). Breng de melk aan de kook, voeg al roerend de ruban toe, plaats op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de crème gebonden is. Laat niet meer koken. Verwarm het bier en doe er de suiker bij. Laat inkoken tot de helft. Meng de nog vloeibare coulis onder de massa, laat afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.
Voor het Hagelands schuim:
Klop de eiwitten tot schuim en spatel er de bloemsuiker en de speculaas onder. Schep het mengsel op bakpapier en zet in een voorverwarmde oven van 100°C. Laat de koekjes gedurende minstens 1 uur goed droog worden, hak ze daarna fijn.
Presentatie:
Doe het ijs in kleine bierglaasjes, blijf 1 tot 2 cm van de rand en vul bij met de gehakte koekjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier